Nagymesteri fokozat

Wing tsun: közös siker a tizedik nagymesterfokozat

Si-fu Máday Norbert

Angliából és Lengyelországból is utaztak tanítványok Egerbe, a wing tsun kung fu helyi csoportjának hagyományos szemináriumára.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tornatermében tartott kurzusra a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség főinstruktora már a tizedik nagymesterfokozat birtokában érkezett.

„A wing tsun kung fu  fokozat rendszerében a visszavonulás utáni 11. és a halál utáni, posztumusz 12. titulust leszámítva ez az aktív pályafutás alatt elérhető legmagasabb szint”
– mondta a harcművészeti ágban 39 éve tevékenykedő Si Fu Máday Norbert. 

– Nagyon büszke vagyok a címre, amelyre nem személyes, egyéni sikerként tekintek, hanem a közösségünk elismeréseként, külön kiemelve, hogy ezt magyarként érdemeltük ki. Ennek a kis országnak szüksége van a sikerekre.

„A világ első számú nagymestere, Máday Norbert 25 éve jár hozzánk rendszeresen”
– közölte az egri wing tsun kung fu csoport vezetője, a 6. mesterfokozattal rendelkező Szabó Csaba. 

Az ő szeretete, legmagasabb szintű technikai oktatása tartást és iránymutatást ad a kezdőknek, a halódnak és a mestereknek.

A résztvevők létszáma ezúttal 60 főt számlál, köztük sok haladóval, akik 15–20 éve művelik a wing tsun kung fut, bizonyítva, hogy nagy értéket látnak az itteni tanításban.

Külön örömet jelent, hogy többen a családdal közösen jönnek az edzésekre, vagyis a szülők hozzák a gyermekeiket, mert megvan a szeretetük ehhez a gyönyörű dél-kínai harcművészethez. 

Podcast – a Wing Tsun kung fu értékei

beszélgetés a 10. mesterfokozattal rendelkező Máday Norberttel

Forrás: heol.hu, szerző Bódi Csaba, megjelenés 2023.11.28.

A podcast meghallgatható a Heol.hu csatornáján: A wing tsun kung fu, heol podcast, máday norbert, videaton – Videa 

Borítókép: Szabó Csaba és Máday Norbert – tanítvány és mester


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: